Räkspett

Du behöver 500 g vit fiskfilé 300 g skalade räkor ca 750 g oskalad vikt Marinad: 2 msk rapsolja 1 st lime pressad saft 0.5...

Du behöver

  • 500 g vit fiskfilé
  • 300 g skalade räkor ca 750 g oskalad vikt

Marinad:

2 msk rapsolja
1 st lime pressad saft
0.5 tsk dijonsenap
salt och peppar
korianderblad

Potatissallad:

800 g färskpotatis kokt
100 g sockerärter
3 msk hackad dill
2 msk rapsolja
1 msk vit balsamvinäger
1 msk senap

Servera med:

crème fraîche smaksatt

Gör så här

1
Skär fisken i bitar.

2
Marinad: Vispa ihop olja, limesaft, senap, salt och peppar och vänd i fisk och räkor och marinera i 15 minuter. Trä upp fisk och räkor på spett

3
Olja grillgallret så inte fisken fastnar och grilla ca 8 minuter tills fisken är klar.

4
Potatissallad: Skär potatisen i bitar. Strimla sockerärterna. Blanda dill, olja, vinäger, senap, salt och peppar i en stor skål. Vänd ner potatis och sockerärter. Servera till spetten tillsammans med smaksatt crème fraiche.

Scroll to Top