Räkpaj

Ett frasigt pajskal fyllt med krämig ost, räkor och bladspenat. Servera pajen med en sallad, ett gott bröd och en ost.

4 portioner

Du behöver

Deg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

125 g skalade räkor
2 dl riven ost
125 g bladspenat, fryst och tinad
3 ägg
2 dl crème fraîche
1 dl grädde
salt peppar
2 msk hackad dill

Garnering:

räkor dill, citron

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl, smör och vatten till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut och lägg i en pajform 23 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter.. Förgrädda i 10 minuter.
2
Strö i ost och räkor i pajskalet. Krama ur den tinade spenaten och fördela i pajskalet. Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, salt, peppar och dill.
3
Häll i pajskalet och grädda i 30 minuter. Garnera med räkor, dill och citron.
Scroll to Top