Räkpaj med sparris

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 1 dl sesamfrön 125 g smör 2 msk vatten Fyllning: 300 g grön sparris förvälld 2 dl gratängost riven...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1 dl sesamfrön
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

300 g grön sparris förvälld
2 dl gratängost riven
2.5 dl Kelda fisk- och skaldjursoppa
2 msk hummerfond
1 msk konjak kan uteslutas
4 st ägg
salt och peppar

Garnera med:

300 g räkor med skal
dill

Gör så här

1
Pajdeg: Mät upp mjöl, sesamfrön och smöret i bitar och lägg i skålen till mat-beredaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll. Tryck degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

2
Fyllning: Dela sparrisstjälkarna och skär den nedre delen av sparrisen i småbitar. Lägg småbitarna i botten på pajen. Fördela osten över. Vispa samman fisksoppa, fond, konjak, ägg, salt och peppar och i formen. Lägg sparrisknopparna i ett mönster ovanpå. Grädda mitt i ugnen, ca 25 min. Låt kallna.

3
Skala av stjärtskalen på räkorna. Lägg räkorna i en burk med lock. Garnera med räkor och dill vid servering.

Scroll to Top