Räkor med tre olika såser

Du behöver 1 kg räkor med skal ca 1–1 1/2 kg Röd sås: 2 dl gräddfil 0.5 dl majonnäs 1 dl chilisås salt och peppar...

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal ca 1–1 1/2 kg

Röd sås:

2 dl gräddfil
0.5 dl majonnäs
1 dl chilisås
salt och peppar
0.5 st röd paprika

Sauce verte:

200 g spenat fryst, hackad
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 tsk senap
3 msk dill, persilja och gräslök hackad

Mangosås:

0.5 dl majonnäs
2 dl gräddfil
0.5 dl mango chutney
1 tsk pressad citron
tabasco några droppar

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Röd sås: Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås. Salta och peppra, och rör i hackad paprika.

2
Sauce verte: Tina spenaten och krama ur vätskan. Blanda spenat, majonnäs, gräddfil och senap. Salta och peppra och rör i örterna.

3
Mangosås: Blanda majonnäs, gräddfil och mango chutney. Smaka av med citronsaft och tabasco.

4
Servera räkorna på isbädd med såserna och bröd.

Scroll to Top