Räkfyllda minicroissanter

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg 1 st ägg 2 msk sesamfrön svarta Fyllning: 250 g räkor med skal 1 st salladslök 1 msk...

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 st ägg
  • 2 msk sesamfrön svarta

Fyllning:

250 g räkor med skal
1 st salladslök
1 msk sweet chilisås

Servera med:

mousserande vin

Ugn: 200°

Gör så här

1
Fyllning: Skala och hacka räkorna fint. Hacka salladslöken. Blanda räkor, lök och sweet chilisås i en skål.

2
Rulla ut smördegen och dela den i fyra längder. Dela varje längd i ca 5 trekanter. Lägg en liten sked med fyllning vid basen på triangeln och rulla ihop från bas till spets. Stäck lite på degen när du rullar ihop böj till dem lite. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.

3
Vispa ägget och pensla croissanterna från mitten och ut, och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna på galler, så att de förblir frasiga. Servera som tilltugg till mousserande vin.

Scroll to Top