Raggmunk med squash och stekt rimmat bogfläsk

Du behöver 2 st ägg 1 dl vetemjöl 2 dl mjölk 2 st potatis 0.5 st squash grön 2 krm salt 2 msk matfett Servera...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 st potatis
  • 0.5 st squash grön
  • 2 krm salt
  • 2 msk matfett

Servera med:

200 g bogfläsk stekt, skivat, rimmat
lingonsylt
rucolasallad och morotsspiraler

Gör så här

1
Vispa ägg, mjöl och 1 dl mjölk till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och rör om.

2
Skala och riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet med långa tag, så att inte potatisen blir mosig. Riv squashen på samma sätt. Krama ur potatis och squash och rör ner i smeten och salta.

3
Stek fläsket på båda sidor i medelvarm stekpanna utan extra matfett, tills det får fin färg. Låt fläsket rinna av på hushållspapper.

4
Värm stekpannan med matfett, tills det får färg och slutar fräsa. Lägg klickar av smeten i pannan och fördela jämnt. Stek tills smeten stelnar, vänd och stek på andra sidan. Servera med stekt fläsk, lingonsylt, hyvlade morotsspiraler och rucolasallad.

Scroll to Top