Radiokaka med läcker topping

Visst känner ni igen den ? radiokakan! Vi har plockat bort kokosfettet och piffat upp den med en läcker topping av valnötter och vit choklad. Annars är allt precis som vanligt!

Du behöver

  • 150 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 2 msk kaffe starkt
  • 18 st mariekex

Topping:

0.5 dl valnötter
0.5 dl vita chokladknappar

20 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i smöret, och rör om tills chokladen smält.

2
Vispa samman florsocker och äggulor. Rör i kaffet. Tillsätt chokladblandningen och rör om så att allt blandas väl.

3
Fukta en avlång brödform, 1 l, med vatten på kanterna så fäster plastfolien lättare. Klä formen med plastfolie.

4
Varva chokladsmet och kex, i tre lager med kex. Börja och sluta med choklad. Strö över nötter och låt stå kallt i minst 6 timmar.

Scroll to Top