Rabarbersmul med kanel och ingefära

Du behöver Smuldeg: 1.5 dl dinkelmjöl 1.5 dl havregryn 2 msk rörsocker 100 g smör Fyllning: 1 l rabarber skivad 1 dl rörsocker 1 msk...

Du behöver

Smuldeg:

1.5 dl dinkelmjöl
1.5 dl havregryn
2 msk rörsocker
100 g smör

Fyllning:

1 l rabarber skivad
1 dl rörsocker
1 msk potatismjöl
0.5 tsk malen ingefära
0.5 tsk kanel malen

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smuldeg: Nyp ihop siktat dinkelmjöl, havregryn, socker och kallt smör i en skål till en smulig massa.

2
Fyllning: Blanda rabarber, socker, potatismjöl, ingefära och kanel och fördela i en ugnsfast form. Strö över smuldegen. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter.

Scroll to Top