Du behöver
Botten:
200 g mandelmassa
3 st ägg
1 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
Fyllning:
1.5 dl vispgrädde
200 g vit choklad
250 g mascarpone
Topping: 1 liter jordgubbar, kryddgrönt, florsocker och blommor
Ugn: 200°
Gör så här
Riv mandelmassan fint. Vispa samman ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i äggsmeten tillsammans med mandelmassan.
Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter.
Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, känn med sticka. Tag ut och låt svalna.
Koka upp grädden till fyllningen i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och placera i en skål, häll den varma grädden över chokladen och rör om så att chokladen smälter. Tillsätt mascarpone. Rör om.
Låt fyllningen stå kallt så att den stelnar. Tag fram fyllningen och klicka ut på bottnen och toppa med halverade jordgubbar, sikta över florsocker, garnera med kryddgrönt och servera.