Rabarberkaka med marängtäcke

Du behöver 150 g smör 1 dl strösocker 2 st äggulor spara vitorna till marängtäcket 3.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 0.5...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 st äggulor spara vitorna till marängtäcket
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl mjölk
  • 300 g rabarber späda
  • 2 msk strösocker

Marängtäcke:

2 st äggvitor
1 dl strösocker

Garnera med:

viol

Servera med:

vaniljglass

Ugn: 175°

Gör så här

1
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smörj formen och “bröa” den med mannagryn.

2
Vispa rumsvarmt smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt äggulorna. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör om. Bred ut smeten i formen.

3
Ansa och skär rabarberstjälkarna i bitar och blanda dem socker. Fördela över smeten.

4
Marängtäcke: Vispa äggvitorna till en tjock och fast maräng i en ren och torr bunke. Tillsätt sockret och vispa marängen blank. Bred ut marängsmeten i formen.

5
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt svalna. Lägg över kakan på ett serveringsfat. Garnera med violer och servera ev med vaniljglass.

Scroll to Top