Rabarbercrêpes

En sommarlyxig dessert.

Du behöver

  • 8 st pannkakor
  • 1 l rabarber skivad
  • 4 msk smör
  • 1 st vaniljstång
  • 4 msk rörsocker
  • 1 tsk kanel

Servera med:

rörsocker
Vispad grädde
mandelspån rostade

Ugn: 200°

Gör så här

1
Gör pannkakorna enligt receptet här bredvid. Låt dem kallna.

2
Stek rabarbern mjuk i smör. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda i vaniljfrön, socker och kanel i rabarbern. Koka ihop någon minut.

3
Lägg cirka 1/2 dl fyllning i ena hörnet på varje pannkaka. Vik ihop till en trekant. Lägg över crêpsen på en bakpappersklädd plåt.

4
Strö lite rörsocker över pannkakorna. Värm mitt i ugnen 5–10 minuter. Servera med lättvispad grädde och mandelspån.

Scroll to Top