Rabarbercobbler

Du behöver 600 g rabarber 25 g smör 0.5 dl rörsocker Deg: 100 g smör 1 dl strösocker 1.5 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1...

Du behöver

  • 600 g rabarber
  • 25 g smör
  • 0.5 dl rörsocker

Deg:

100 g smör
1 dl strösocker
1.5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0.5 dl vispgrädde
1 st ägg

Servera med:

vaniljsås

Ugn: 175°

Gör så här

1
Ansa och skiva rabarbern och stek den hastigt i en stekpanna med smör och socker. Lägg rabarbern i en stor ugnsfast form eller i fyra ugnsfasta portionsformar.

2
Deg: Vispa samman rumsvarmt smör och socker, gärna med elvisp. Tillsätt havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda om. Rör i grädde och ägg.

3
Fördela degen över rabarbern. Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.

Scroll to Top