Rabarbercheesecake

Du behöver 175 g digestivekex 100 g sötmandel 75 g smör Fyllning: 500 g mascarponeost 2 dl crème fraîche 2 st ägg 1.5 dl strösocker...

Du behöver

  • 175 g digestivekex
  • 100 g sötmandel
  • 75 g smör

Fyllning:

500 g mascarponeost
2 dl crème fraîche
2 st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Topping:

400 g rabarber
0.5 dl strösocker
1 dl rödvinbärsgelé

Ugn: 150°

Gör så här

1
Mixa kex och mandel i en matberedare. Smält smöret. Blanda smör och kex- och mandelsmul. Tryck ut i en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant med bakplåtspapper i botten. Låt stå kallt i 30 minuter.

2
Fyllning: Vispa ihop mascarponeost, crème fraiche, ägg, socker och vaniljsocker till en slät smet och häll i formen. Grädda i 1 timme.

3
Topping: Ansa rabarbern och dela den i 5 cm långa bitar. Koka rabarber och socker i en gryta på svag värme, tills rabarbern är mjuk. Låt rinna av i sil och sedan torka till på hushållspapper.

4
Lägg rabarbern på den nygräddade kakan och låt kallna. Smält gelen i en gryta på svag värme och skeda över kakan.

Scroll to Top