Quiche med skinka och brieost

En ost- och skinkpaj är alltid lika gott, och med brieost känns den ännu mer lyxig. Har du möjlighet att köpa opastöriserad ost istället för den färdigpackade är det att rekommendera.

Du behöver

Pajdeg:

3 dl dinkelmjöl
2 krm salt
150 g smör
1 msk vatten

Fyllning:

200 g skinka rökt
175 g brieost

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
0.5 tsk salt
1 krm nymald peppar

Ugn: 200°

6 bitar

Gör så här

1
Pajdeg: Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

2
Fyllning: Skär skinkan i fina tärningar. Fördela skinka och osten i skivor i pajskalet.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll i formen. Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter.

Scroll to Top