Quesadillas med kidneybönor

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st morot 1 st stjälkselleri stjälk 0.5 st paprika gul 1 msk rapsolja 2 msk vatten tacosås valfri...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st stjälkselleri stjälk
  • 0.5 st paprika gul
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • tacosås valfri styrka
  • 0.5 st kidneybönor
  • salt peppar
  • 4 st tortillabröd medium
  • 75 g riven ost
  • 1 msk rapsolja till pensling

Servera med:

gurka
avokado

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skala och riv moroten. Skär selleri och paprika i små tärningar. Fräs alltsammans i en gryta med olja ett par minuter.

2
Tillsätt vatten och tacosås och koka upp och låt småkoka 5–6 minuter utan lock. Lägg i kidneybönor och koka ihop ett par minuter. Rör då och då. Såsen ska vara tjockflytande. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg två tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på hälften av osten och fördela såsen ovanpå. Strö på resten av osten och lägg på de sista tortillabröden. Pensla med olja och tillaga i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 minuter Servera med en sallad på avokado och gurka.

Scroll to Top