Du behöver
- 1 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör eller margarin
- 0.5 dl ris långkornigt
- 1 dl vispgrädde
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- salt och peppar
- 2 st wienerkorv
- 4 st tortillabröd små
- 2 msk pesto röd
- 1 dl riven ost
Gör så här
1
Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i en gryta med smör utan att det får färg.
2
Tillsätt ris, grädde, vatten och buljongtärning, och koka i 20 minuter. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
3
Skiva korven tunt och stek i en stekpanna i sitt eget fett och servera i soppan.
4
Bred pesto på två av tortillabröden. Strö över ost och lägg på de andra bröden och stek i stekpanna ett par minuter per sida, tills osten smält. Skär i snibbar och servera till soppan.