Purjolökssoppa med quesadillas

Du behöver 1 st purjolök 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör eller margarin 0.5 dl ris långkornigt 1 dl vispgrädde 5 dl vatten 1 st...

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 dl ris långkornigt
  • 1 dl vispgrädde
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 2 st wienerkorv
  • 4 st tortillabröd små
  • 2 msk pesto röd
  • 1 dl riven ost

Gör så här

1
Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i en gryta med smör utan att det får färg.

2
Tillsätt ris, grädde, vatten och buljongtärning, och koka i 20 minuter. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.

3
Skiva korven tunt och stek i en stekpanna i sitt eget fett och servera i soppan.

4
Bred pesto på två av tortillabröden. Strö över ost och lägg på de andra bröden och stek i stekpanna ett par minuter per sida, tills osten smält. Skär i snibbar och servera till soppan.

Scroll to Top