Purjolök- och majssoppa

Du behöver 0.5 st gul lök 0.5 st purjolök smör 1 st potatis 125 g majskorn 4 dl vatten 1 tsk paprikapulver 0.5 st grönsaksbuljongtärning...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • smör
  • 1 st potatis
  • 125 g majskorn
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • salt peppar

Servera med:

bröd rostat gnuggat med vitlök

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Ansa och skiva purjolöken. Fräs lök och purjolök i en gryta med smör.

2
Skala och tärna potatisen och lägg ner i grytan tillsammans med majs (spara lite till garnering), vatten, paprikapulver och buljongtärning. Koka i 10–12 minuter.

3
Mixa soppan. Smaka av med salt och peppar. Servera med rostat bröd med vitlök. Garnera soppan med majskorn.

Scroll to Top