Pumpasoppa med bacon

Du behöver 600 g pumpakött utan kärnor och skal, (butternut eller hokkaido) 3 msk olivolja 2 st gula lökar 15 g färsk ingefära 4 st...

Du behöver

  • 600 g pumpakött utan kärnor och skal, (butternut eller hokkaido)
  • 3 msk olivolja
  • 2 st gula lökar
  • 15 g färsk ingefära
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk curry
  • 8 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 1 st kokosmjölk 165 ml
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft
  • salt peppar

Servera med:

100 g bacon
0.5 dl pumpakärnor
1 dl purjolök hackad
bröd grovt

Gör så här

1
Dela pumpan i klyftor och skär bort skal och kärnor. Skär köt-tet i tärningar, 2×2 cm. Skala och hacka löken grovt. Fräs pumpa och lök i en gryta med olja, 4–5 minuter.

2
Hacka ingefära och vitlök och lägg ner i grytan tillsammans med curry. Tillsätt buljong och koka tills pumpaköttet är mjukt, ca 8 minuter. Tillsätt kokosmjölk. Smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.

3
Stek baconskivorna knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper. Rosta pumpakärnorna tills de poppar.

4
Servera soppan med ett par skivor bacon, pumpakärnor och purjolök och grovt bröd.

Scroll to Top