Pumpagnocchi med salviasmör

Gör våra ljuvligt goda pumpagnocchi med salviasmör ? helt rätt så här i allhelgonatid!

Du behöver

  • 500 g butternut-squash
  • 1 msk rapsolja
  • 1.25 dl ricotta italiensk färskost
  • 1.25 dl parmesanost riven
  • 1 st äggula
  • 1 tsk citronskal bara det gula
  • salt
  • 2.5 dl vetemjöl
  • smör till stekning

Salviasmör:

50 g smör
2 msk olivolja
15 st salviablad
1 msk balsamvinäger

Garnera med:

salviablad
parmesanost

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och kärna ur butternutsquashen och skär den i små tärningar. Blanda dem med olja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills de är mjuka, 20–25 minuter. Mosa till en puré.

2
Blanda pumpapuré, ricotta, parmesanost, äggula, citronskal och salt. Sikta i hälften av mjölet och arbeta in det i purén. Knåda försiktigt in resten av mjölet i degen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar.

3
Rulla ut bitarna till fingertjocka längder och skär längderna i 2,5 cm långa bitar. Tryck till bitarna med en gaffel.

4
Salviasmör: Stek gnocchin gyllene på båda sidor i omgångar i en stekpanna med smör. Smält smör och olja i en ren stekpanna. Lägg i salviabladen och låt dem bli frasiga men inte brända. Ta upp salvian. Vispa i vinäger i smöret och häll över gnocchin. Toppa med salviabladen och parmesanost.

Scroll to Top