Pulled pork-burgare

Godaste burgaren ever! Tänk på att köttet ska stå i kylen över natten.

Du behöver

  • 600 g fläskkarré
  • salt svartpeppar
  • 0.5 dl BBQ-sås
  • 1 tsk paprikapulver rökt
  • 0.5 dl vatten

Syrad röd lök:

2 st rödlökar
1 dl äppelcidervinäger
2 krm salt

Servera med:

hamburgerbröd se recept
1 st krispsallad
0.5 st gurka
syrad rödlök se recept
cole slaw
yoghurt ev turkisk

Ugn: 125°/grill 250°

Gör så här

1
Lägg fläskkarrén i en ugnsfast form. Gnid in köttet runt om med salt och peppar.

2
Blanda BBQ-sås, paprikapulver och vatten och häll över köttet. Tillaga i nedre av ugnen på 125°, ca 6 timmar. Täck formen med aluminiumformen efter 4 timmar.

3
Dra isär köttet med två gafflar och blanda det med stekskyn i formen. Låt svalna. Täck formen med aluminiumfolie och låt stå i kylen till nästa dag.

4
Forma köttet till fyra runda bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem till runda burgare som är ca 1 1/2 cm tjocka. Grilla dem högt upp i ugnen under grillelementet tills de får lite färg på ytan och är varma, ca 3 minuter.

5
Servera burgaren i hamburgerbröd med syrad röd lök, gurkremsor, cole slaw och ev yoghurt.

Scroll to Top