Du behöver
- 2 st skinkschnitzel alt kalv- eller kalkonschnitzlar, à 100 g
- 2 tsk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk pizzakrydda
- salt och peppar
- 1 st rödlök liten
- 0.5 st persiljerot 75 g
- 1 bitar rotselleri 75 g
- 1 st rödbeta 75 g
- 1 st morot 75 g
- 1 msk balsamvinäger
- 0.5 tsk pizzakrydda
- salt och peppar
Servera med:
potatis ugnsbakad, alt fullkornsris eller fullkornsbröd
Gör så här
1
Torka köttskivorna med hushållspapper. Blanda olja, pressad vitlök och kryddor och pensla på köttskivorna.
2
Skala löken och skär i tunna klyftor. Skala persiljerot, rotselleri, rödbeta och morot och skär i tunna stavar.
3
Bryn schnitzlarna i olja i stekpanna på var sida. Stek klart i 3–5 minuter per sida tills de är genomstekta. Håll dem varma.
4
Fräs grönsakerna i olja i stekpanna. Blanda i balsamvinäger och kryddor och stek i 8–10 minuter tills de är nästan mjuka. Servera med potatis, ris eller bröd.