Provenceschnitzlar

Du behöver 2 st skinkschnitzel alt kalv- eller kalkonschnitzlar, à 100 g 2 tsk olivolja 1 st vitlöksklyfta 1 tsk pizzakrydda salt och peppar 1...

Du behöver

  • 2 st skinkschnitzel alt kalv- eller kalkonschnitzlar, à 100 g
  • 2 tsk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk pizzakrydda
  • salt och peppar
  • 1 st rödlök liten
  • 0.5 st persiljerot 75 g
  • 1 bitar rotselleri 75 g
  • 1 st rödbeta 75 g
  • 1 st morot 75 g
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 tsk pizzakrydda
  • salt och peppar

Servera med:

potatis ugnsbakad, alt fullkornsris eller fullkornsbröd

Gör så här

1
Torka köttskivorna med hushållspapper. Blanda olja, pressad vitlök och kryddor och pensla på köttskivorna.

2
Skala löken och skär i tunna klyftor. Skala persiljerot, rotselleri, rödbeta och morot och skär i tunna stavar.

3
Bryn schnitzlarna i olja i stekpanna på var sida. Stek klart i 3–5 minuter per sida tills de är genomstekta. Håll dem varma.

4
Fräs grönsakerna i olja i stekpanna. Blanda i balsamvinäger och kryddor och stek i 8–10 minuter tills de är nästan mjuka. Servera med potatis, ris eller bröd.

Scroll to Top