Prästostpaj

Du behöver Pajdeg: 3.5 dl vetemjöl 150 g smör 2 msk vatten Äggstanning: 4 st ägg 3 dl matlagningsgrädde salt och peppar 2 krm paprikapulver...

Du behöver

Pajdeg:

3.5 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten

Äggstanning:

4 st ägg
3 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
2 krm paprikapulver
4 dl prästost riven lagrad

Garnera med:

50 g bladspenat färsk
1 st rädisor knippe

Ugn: 225º

10–12 bitar

Gör så här

1
Pajdeg: Lägg mjöl och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Täck med plastfolie och låt stå i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajdegen och för-grädda mitt i ugnen, 10 minuter.

2
Äggstanning: Vispa samman ägg och grädde i en skål. Salta och krydda med peppar och paprikapulver. Lägg osten i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i mitt i ugnen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 25 minuter. Servera pajen ljummen. Garnera med bladspenat och rädisor.

Scroll to Top