Potatissallad

Du behöver 300 g färskpotatisar små 5 cm gurka 3 st rädisor 0.25 st rödlök 1 dl gröna ärter frysta tinade 0.25 st salladshuvud kan...

Du behöver

  • 300 g färskpotatisar små
  • 5 cm gurka
  • 3 st rädisor
  • 0.25 st rödlök
  • 1 dl gröna ärter frysta tinade
  • 0.25 st salladshuvud kan uteslutas
  • krasse

Dressing:

50 g färskost med örter
0.5 dl yoghurt naturell
1 msk majonnäs
1 msk ketchup
1 tsk flytande honung
0.5 msk pressad citronsaft
salt peppar

Gör så här

1
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Spola dem i kallt vatten och pilla av skalen. Dela potatisen i halvor eller kvartar.

2
Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Tärna gurkan. Skiva rädisor och lök tunt. Blanda potatis, gurka, rädisor, lök och ärter i en skål.

3
Dressing: Vispa samman färskost, yoghurt, majonnäs, ketchup, honung, salt och peppar blanda med potatissalladen.

4
Plocka isär salladsbladen och lägg i botten på en skål eller på ett fat. Lägg på potatissalladen och strö över krasse.

Scroll to Top