Du behöver
- färskpotatis ca 1 kg
- 500 g grön sparris
- 2 st knipplök
- 1 l maskrosblad löst packade
- 4 msk pumpakärnor rostade
Dressing:
1 msk skånsk grovkornig senap
1.5 msk pressad citronsaft
0.75 dl olivolja
1 msk vatten
flingsalt nymald peppar
Gör så här
1
Dressing: Rör ihop senap och citronsaft. Vispa i oljan i en fin stråle. Tillsätt vattnet och smaka av med salt och peppar.
2
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Ånga av och skär potatisen i bitar. Blanda dressingen med den varma potatisen.
3
Bryt av och kasta den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen knappt mjuk i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Skär sparrisen i bitar.
4
Strimla löken. Skölj maskrosbladen väl och torka bladen. Vänd ner sparris, lök och maskrosblad i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Strö över pumpakärnor.