Potatissallad med sparris och maskrosblad

Sommarfräsch potatissallad som passar till rökt mat som skinka, kalkon-bröst eller fisk. Salladen är också god till grillad lax, kyckling och fläskkött.

Du behöver

  • färskpotatis ca 1 kg
  • 500 g grön sparris
  • 2 st knipplök
  • 1 l maskrosblad löst packade
  • 4 msk pumpakärnor rostade

Dressing:

1 msk skånsk grovkornig senap
1.5 msk pressad citronsaft
0.75 dl olivolja
1 msk vatten
flingsalt nymald peppar

Gör så här

1
Dressing: Rör ihop senap och citronsaft. Vispa i oljan i en fin stråle. Tillsätt vattnet och smaka av med salt och peppar.

2
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Ånga av och skär potatisen i bitar. Blanda dressingen med den varma potatisen.

3
Bryt av och kasta den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen knappt mjuk i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Skär sparrisen i bitar.

4
Strimla löken. Skölj maskrosbladen väl och torka bladen. Vänd ner sparris, lök och maskrosblad i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Strö över pumpakärnor.

Scroll to Top