Potatissallad med gröna bönor

Du behöver 100 g potatis 150 g pasta 150 g gröna bönor salt peppar Basilikapesto: 0.5 st kruka basilika 2 msk parmesanost riven 2 msk...

Du behöver

  • 100 g potatis
  • 150 g pasta
  • 150 g gröna bönor
  • salt peppar

Basilikapesto:

0.5 st kruka basilika
2 msk parmesanost riven
2 msk pinjekärnor
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
salt

Garnera med:

basilika
pinjekärnor

Servera med:

tomatsallad gärna på både röda och gula tomater toppad med riven parmesanost

Gör så här

1
Basilikapesto: Plocka basilikabladen. Spara några till garnering. Mixa basilika, parmesanost, pinjekärnor, vitlök, olja, citronsaft och salt till en jämn massa.

2
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Koka pastan och låt den rinna av. Ansa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten, 5–6 minuter. Låt rinna av i en sil.

3
Blanda pesto, varm pasta, tärnad potatis och bönor, salt och peppar. Garnera med basilika och pinjekärnor och servera med tomatsallad.

Scroll to Top