Potatispizza

Du behöver 2.5 dl vatten 25 g jäst 1 tsk olivolja 0.5 tsk salt 3.5 dl grahamsmjöl 3,5 dl vetemjöl Fyllning: 2 dl tomatsås färdig...

Du behöver

  • 2.5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 3.5 dl grahamsmjöl
  • 3,5 dl vetemjöl

Fyllning:

2 dl tomatsås färdig
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
3 st potatis
75 g lufttorkad skinka
150 g mozzarella riven
2 tsk oregano

Servera med:

sallad

Garnera med:

oregano

Ugn: 225°

Gör så här

1
Värm vattnet till 37°. Smula jästen i en skål och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och det mesta av vete­mjölet. Arbeta degen väl. Låt den jäsa övertäckt i 45 minuter.

2
Dela degen i fyra ­bitar och kavla ut varje till en rundel, 20–25 cm i diameter. Bred på ­tomatsås.

3
Fyllning: Skiva eller hacka löken och pressa vitlöken. Skiva potatisen tunt. Lägg på lök, vitlök och potatis på pizzorna. Dela skinkskivorna och lägg på dem. Strö på ost och oregano.

4
Baka mitt i ugnen i 12–15 minuter.

5
Strö över färsk ­oregano och servera med ­sallad.

Scroll to Top