Potatispaj med purjolök och soltorkad tomat

Du behöver Pajdeg: 150 g potatis kokt 1 dl havregryn 0.5 dl grahamsmjöl 1 dl vetemjöl 0.5 dl färskost 2 msk flytande margarin 0.5 tsk...

Du behöver

Pajdeg:

150 g potatis kokt
1 dl havregryn
0.5 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
0.5 dl färskost
2 msk flytande margarin
0.5 tsk salt
1.5 msk vatten

Fyllning:

500 g purjolök
1 st paprika liten röd
10 st tomater soltorkade
200 g skinka kokt

Äggstanning:

1 dl färskost
1 dl mjölk
2 st ägg
50 g riven ost
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
peppar

Ugn: 200°

Servera med:

fullkornsbröd
sallad

Gör så här

1
Pajdeg: Riv potatisen grovt. Blanda potatis, havregryn, grahamsmjöl, vetemjöl, färskost, flytande margarin och salt, och arbeta ihop till en deg. Tillsätt eventuellt vatten. Låt degen vila i kylen, 30 minuter. Kavla ut degen tunt och lägg den i en paj-form, 22–24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter.

2
Fyllning: Skiva purjolöken och koka den i saltat vatten, 3 minuter. Låt rinna av. Tärna paprikan. Strimla tomaterna. Fördela grönsaker och tärnad skinka i pajskalet.

3
Äggstanning: Vispa ihop färskost, mjölk, ägg, riven ost, timjan och salt, och häll över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 35–40 minuter. Servera med bröd och sallad.

Scroll to Top