Potatisgratäng med jordärtskockor och ädelost

Den här gången blandar jag i både jordärtskockor och ädelost i gratängen. Gratängen passar nötkött, vilt, kyckling eller grillad lax.

Du behöver

  • potatis ca 700 g mjölig
  • 350 g jordärtskockor
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 150 g ädelost
  • 1.5 krm muskot malen
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • flingsalt nymald peppar
  • 1.5 dl riven ost

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala potatis och jordärtskockor och skiva dem tunt, gärna i matberedare.

2
Blanda potatis, jordärtskocka, hackad lök och vitlök, smulad ädelost, muskot, grädde, mjölk, salt och peppar i en stor bunke. Det är enklast att använda händerna när man blandar.

3
Lägg över i en ugnsfast form och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen tills potatisarna och jordärtskockorna är mjuka, ca 45 minuter.

Scroll to Top