Potatisgratäng med fylld biff

Du behöver 1 kg potatis 1 st gul lök 1 st grön paprika 2 dl riven ost salt och peppar 2 dl vispgrädde 1 dl...

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 st grön paprika
  • 2 dl riven ost
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 500 g lövbiff
  • 100 g färskost med örter
  • 25 g salami
  • 1 dl oliver gröna, pimentofyllda
  • 1 msk smör eller margarin

Servera med:

tomatsallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen. Skala, dela och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikan. Smörj en form och varva potatis, lök, paprika och ost i den. Krydda med salt och peppar mellan varven.

2
Häll på grädde och mjölk och baka i ugn i 40 minuter.

3
Lägg ut köttskivorna och krydda med salt och peppar. Lägg på en salamiskiva, en klick färskost och skivade oliver. Vik ihop och fäst med tandpetare. Stek i smör i stekpanna på båda sidor.

4
Lägg biffarna ovanpå gratängen och laga klart i ugnen i ca 10 minuter. Servera med tomatsallad.

Scroll to Top