Du behöver
- 1 kg potatis
- 1 st gul lök
- 1 st grön paprika
- 2 dl riven ost
- salt och peppar
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 500 g lövbiff
- 100 g färskost med örter
- 25 g salami
- 1 dl oliver gröna, pimentofyllda
- 1 msk smör eller margarin
Servera med:
tomatsallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen. Skala, dela och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikan. Smörj en form och varva potatis, lök, paprika och ost i den. Krydda med salt och peppar mellan varven.
2
Häll på grädde och mjölk och baka i ugn i 40 minuter.
3
Lägg ut köttskivorna och krydda med salt och peppar. Lägg på en salamiskiva, en klick färskost och skivade oliver. Vik ihop och fäst med tandpetare. Stek i smör i stekpanna på båda sidor.
4
Lägg biffarna ovanpå gratängen och laga klart i ugnen i ca 10 minuter. Servera med tomatsallad.