Du behöver
- 1 kg potatis
- 75 g ost
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- salt peppar
- 2 msk smör
Svampfräs:
300 g skogschampinjoner
1 st rödlök
1 msk smör
1 st äpple
100 g grönkål
Gör så här
1
Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga potatisen torr. Mosa den med en potatisstöt. Blanda i riven ost, ägg och mjöl, salt och peppar. Känns smeten kladdig så tillsätt lite mer mjöl.
2
Forma platta bullar av moset och stek dem i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida.
3
Svampfräs: Ansa och skär svampen i kvartar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör. Kärna ur och tärna äpplet grovt. Ta bort grova delar från grönkålen, och strimla grönkålen. Blanda ner äpple och grönkål i svampfräset och fräs ett par minuter. Salta och peppra. Servera till potatisbullarna.