Pot au feu på högrev med pepparrotsaioli

Här har köttet, buljongen och grönsakerna i sig en mild smak. Sen får var och en krydda sin portion med en nordiskt smaksatt aioli med hetta.

Du behöver

  • 1 kg högrev benfri
  • 1 msk salt per liter vatten
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 bitar rotselleri
  • 2 st lagerblad
  • 2 st nejlika
  • 10 st vitpepparkorn
  • 5 st kryddpepparkorn

Grönsaker:

1.5 l köttbuljong silad från köttkoket
1 st palsternacka
1 st morot stor
2 st potatis fasta
0.5 st purjolök
savojkål några blad

Servera med:

Gör så här

1
Lägg hela köttbiten i en gryta. Häll på så mycket vatten att det täcker köttet. Koka upp och skumma väl.

2
Tillsätt 1 matsked salt per liter vatten. Skala och skär lök, morot och rotselleri i grova bitar och tillsätt till grytan tillsammans med lagerblad, nejlikor, vitpeppar- och kryddpepparkorn.

3
Koka sakta under lock tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme. Skumma eventuellt under kokningen så att buljongen blir klar. Låt köttet vila i buljongen, ca 20 minuter. Dela köttet i mindre bitar vid servering.

4
Grönsaker: Sila upp 1 1/2 l av buljongen. Skala och skär palsternacka, morot och potatis i stavar. Koka rotfrukter och potatis under lock i bul-jongen, ca 10 minuter.

5
Strimla purjolök och kål och lägg ner i buljongen. Koka i ca 5 minuter.

6
Vid servering lägg upp kött, grönsaker och buljong i djupa tallrikar. Låt var och en krydda sin gryta med pepparrotsaioli.

Scroll to Top