Porterkotletter med lingon

Med porter, svamp, lingon och enbär får kotletterna både en mustig och vild smak.

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • smör till stekning
  • flingsalt nymald peppar
  • 150 g champinjoner färska
  • 1 st rödlök stor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st porter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk viltfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 3 msk lingonsylt
  • 6 st enbär stötta
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.75 dl lingon frysta

Gör så här

1
Bryn kotletterna på båda sidor i en stekpanna med smör. Salta och peppra, och ställ åt sidan.

2
Dela svampen. Skala och klyfta löken tunt. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt porter, grädde, fond, soja, lingonsylt, enbär och timjan och koka upp.

3
Lägg i kotletterna och koka sakta under lock, 8–10 minuter. Strö över lingon.

Scroll to Top