Plommonchutney

En hemgjord chutney är alltid trevligt att ha på lut i kylen. God till grillat, men passar också i glaze, marinader eller som smaksättare i grytor.

Du behöver

  • 1 kg plommon
  • 200 g aprikoser torkade
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 dl strösocker
  • 2.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk ingefära färskriven
  • 0.5 msk gula senapsfrön
  • 0.5 msk chilipulver
  • 1 st kanelstång
  • salt

ca 1 liter

Gör så här

1
Kärna ur och klyfta plommonen. Skär aprikoserna i bitar. Dela chilifrukten. Ta bort kärnor och väggar och hacka chilin.

2
Lägg alla ingredienser i en gryta. Koka upp och låt koka sakta utan lock, 45–50 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt.

3
Häll upp chutneyn på rena varma burkar och sätt på lock. Förvara i kylen eller mörkt och svalt. Chutneyn är färdig att äta efter ett par dagar.

Scroll to Top