Du behöver
- 1 kg plommon
- 200 g aprikoser torkade
- 1 st röd chilifrukt
- 2 st vitlöksklyftor
- 5 dl strösocker
- 2.5 dl vitvinsvinäger
- 1 msk ingefära färskriven
- 0.5 msk gula senapsfrön
- 0.5 msk chilipulver
- 1 st kanelstång
- salt
ca 1 liter
Gör så här
1
Kärna ur och klyfta plommonen. Skär aprikoserna i bitar. Dela chilifrukten. Ta bort kärnor och väggar och hacka chilin.
2
Lägg alla ingredienser i en gryta. Koka upp och låt koka sakta utan lock, 45–50 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt.
3
Häll upp chutneyn på rena varma burkar och sätt på lock. Förvara i kylen eller mörkt och svalt. Chutneyn är färdig att äta efter ett par dagar.