Pizzette med rödlöksmarmelad

Getost, lökmarmelad och nötter är ett ovanligt lyckat äktenskap. De här läckra och lättätna pizzorna passar perfekt att bjuda som tilltugg.

Du behöver

  • 2 st rödlökar
  • olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • flingsalt nymald peppar
  • getost ca 200 g på rulle
  • 0.5 dl pinjenötter rostade

Gör så här

1
Gör pizzadegen enligt grundreceptet.

2
Skiva löken och fräs den mjuk på svag värme i en stekpanna med olja, 10–15 minuter. Löken ska inte få färg utan bara smälta ihop.

3
Tillsätt vinäger och honung och koka ihop tills vätskan kokat in. Salta och peppra.

4
Fördela osten på pizzorna och droppa över lite olivolja.

5
Grädda pizzorna mitt i ugnen, 10–15 minuter. Ta ut pizzorna och toppa med lökmarmelad och pinjenötter.

Scroll to Top