Pizzette bianche med vitlök och rosmarin

Pizzette bianche betyder vita minipizzor vilket innebär att man inte lägger på tomatsås. Pizzorna är perfekta som drinktilltugg eller på en buffé.

Du behöver

  • 1 st pizzadeg sats

Topping:

pecorino- eller parmesanost
4 st vitlöksklyftor
0.5 dl rosmarin färsk och hackad
4 msk olivolja
nymald peppar flingsalt

Gör så här

1
Gör pizzadegen enligt grundreceptet.

2
Lägg bakstenen på grillgallret och lägg på locket. Stenen måste bli riktigt het innan degen läggs på.

3
Kavla ut degen till 12 pizzor.

4
Topping: Fördela ost, hackad vitlök och rosmarin på pizzorna. Droppa på olja. Dra några varv med pepparkvarnen och salta lätt.

5
Lägg över pizzorna på bakstenen. Pizzorna måste bakas direkt för att fyllningen inte ska blöta upp degen.

6
Grilla pizzorna under lock tills de är frasiga och genombakade, ca 5 minuter.

Scroll to Top