Pizza med köttfärs

Någon form av charkuterier är vanligt på pizzor men prova gärna köttfärs, det är en spännande och mer annorlunda fyllning om man vill toppa pizzan med något ?köttigt?.

Du behöver

  • 1 st sats pizzadeg

Fyllning:

2 st tomater
500 g nötfärs eller blandfärs
4 st äggulor
4 msk ströbröd
0.5 tsk muskotnöt nyriven
2 dl bladpersilja hackad
1.5 tsk salt
2 st mozzarellaostar
4 msk olivolja
svartpeppar nymald
färsk basilika

Ugn: 275°

4 pizzor

Gör så här

1
Gör pizzadegen enligt receptet. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.

2
Fyllning: Låt tomaterna rinna av genom en sil eller durkslag och krossa dem med handen. Blanda köttfärs, äggulor, ströbröd, muskotnöt, persilja och salt. Skiva mozzarellan.

3
Fördela tomater, köttfärs och mozzarella på pizzorna. Droppa över olivolja och dra några varv med pepparkvarnen. Grädda mitt i ugnen, 12–15 minuter. Strö över basilikablad.

Scroll to Top