Pizza Napoletana

Neapel är pizzans förlovade hemstad och det här är en typisk napoletansk pizza med en minimal men mycket smakrik fyllning.

Du behöver

  • 1 st pizzadeg en sats

Fyllning:

tomatsås se recept ovan
24 st sardellfiléer
24 st svarta oliver
0.75 dl kapris
1.5 msk oregano
4 msk olivolja

Ugn: 275°/250º

4 pizzor eller 12 minipizzor

Gör så här

1
Gör pizzadegen och tomatsåsen enligt recepten. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper. För minipizzor dela varje degbit i tre bitar och kavla ut till minipizzor.

2
Bred tomatsåsen över pizzabottnarna. Fördela sardellfiléer, oliver och kapris på pizzorna. Strö på oregano och droppa över olivolja. Grädda stora pizzor mitt i ugnen på 275º, 10–15 minuter och minipizzor mitt i ugnen på 250º, 10–15 minuter.

Scroll to Top