Pistaschbullar

Finaste bjudbullarna med en fyllning med både pistaschmandel och mandelmassa i fyllningen.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 175 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 11 dl vetemjöl

Fyllning:

70 g pistaschmandel
150 g mandelmassa
150 g smör
1 msk vaniljsocker
0.5 dl strösocker

Pensling:

ägg

Glasyr:

3 dl florsocker
5 tsk vatten

Ugn: 250°

30 bullar

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölk och grädde till 37°, och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i klickar, salt, socker, bakpulver och mjöl. Arbeta degen väl i maskin, 10 minuter. Täck skålen med plastfolie och låt den vila i kylen, 30 minuter.

2
Fyllning: Mixa pistaschmandeln och blanda med riven mandelmassa och rumsvarmt smör. Fortsätt mixa till en slät fyllning. Blanda i vaniljsocker och strösocker.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, 40×24 cm. Skär ut rutor som är 8×8 cm. Lägg en klick fyllning på varje och vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Lät jäsa övertäckta, 1 timme.

4
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt bullarna svalna.

5
Glasyr: Blanda florsocker och vatten och glasera bullarna.

Scroll to Top