Pinocchiotårta

Fira far med en härlig gräddtårta! Fyllningen mellan marängbottnarna består av physalisfrukter och grädde smaksatt med krossade polkagrisar.

Du behöver

Botten:

100 g smör mjukt
1.5 dl strösocker
5 st äggulor
0.5 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng:

5 st äggvitor
2.25 dl strösocker
50 g mandelspån

Fyllning:

3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
20 st krossade polkagrisar
1 st physalis ask

Dekoration:

1.5 st kiwi i bitar
florsocker

Ugn:175°

Det här behövs till ca 10 bitar:

Gör så här

1
1. Vispa smör och strösocker poröst. Tillsätt en äggula i taget under ständig vispning. Tillsätt mjölken och rör om.

2
2. Blanda vetemjöl och bakpulver, och blanda ner till en jämn smet. Bred ut smeten på ett smörjt bakplåtspapper i en långpanna, ca 30×40 cm.

3
3. Vispa äggvitor och 1 1/4 dl av strösockret i en ren bunke med rena vispar till ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till hårt skum. Bred marängen ovanpå kaksmeten och strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna på galler.

4
4. Skär kakan på mitten. Ta loss den ena halvan från bakplåtspapperet med stekspade och lägg på ett tårtfat. Vispa grädden tjock med florsocker. Blanda ner krossade polkagrisar. Bred ut grädden på kakan. Dela physalisfrukterna och lägg dem ovanpå, och sedan andra halvan av kakan. Dekorera med kiwi och pudra över florsocker.


Kommentar:
Dra samtidigt av bakplåtspappret under kakan, när du lägger den på fyllningen.

Scroll to Top