Pinje- och räkbakad torsk med champagnesås

Lättlagad fiskrätt med lyxkänsla. Pinjenötter och räkor får förgylla festrätten tillsammans med en krångelfri, mousserande vinsås.

Du behöver

  • 2 st torskrygg
  • flingsalt
  • 150 g räkor med skal
  • 25 g smör
  • 2 msk pinjenötter
  • 0.5 dl hackad dill
  • nymald vitpeppar

Servera med:

champagnesås se recept
bladspenat smörsvängd
potatis kokt

Ugn: 175°

Gör så här

1
Salta fisken lätt runt om och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnsfast form. Skala och grovhacka räkorna.

2
Smält smöret i en stekpanna. Lägg i pinjenötterna och låt dem fräsa tills de får lite färg. Ta pannan från värmen. Blanda i räkor, dill och peppar.

3
Fördela räkröran över fisken. Tillaga mitt i ugnen, ca 12 minuter. Servera med champagnesås, smörsvängd bladspenat och kokt potatis.

Scroll to Top