Picklade grönsaker

Du behöver 1 st morot 0.5 st fänkål 250 g steklök röd kokande vatten 0.5 dl ättiksprit 12% 1 dl strösocker 1.5 dl vatten Gör...

Du behöver

  • 1 st morot
  • 0.5 st fänkål
  • 250 g steklök röd
  • kokande vatten
  • 0.5 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten

Gör så här

Skala 1 morot. Skiva morot och ½ fänkål tunt, gärna på mandolin. Lägg 250 g röd steklök i en skål och häll på kokande vatten och låt stå 1 minut. Häll av vattnet och spola av löken i kallt vatten. Skala och dela lökarna. Koka upp 1/2 dl ättiksprit, 12%, 1 dl strösocker och 1 1/2 dl vatten i en kastrull, och låt kallna i vattenbad. Tillsätt grönsakerna, rör om och låt stå i kylen i minst 1 timme.

Scroll to Top