Pestopizza

Du behöver 1 st förpackning surdegspizza 400 g 200 g cocktailtomater 125 g mozzarella 100 g serranoskinka basilika Pesto: 60 g pinjenötter 1 st kruka...

Du behöver

  • 1 st förpackning surdegspizza 400 g
  • 200 g cocktailtomater
  • 125 g mozzarella
  • 100 g serranoskinka
  • basilika

Pesto:

60 g pinjenötter
1 st kruka basilika
1 dl hackad persilja
2 dl parmesanost riven
0.75 dl olivolja
salt peppar

Ugn: 250°

Gör så här

1
Pesto: Mixa pinjenötter, basilikablad och persilja. Tillsätt parmesanost och olja, och mixa till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.

2
Klipp upp förpackningen och ta ut degen med mjölade händer. Dra försiktigt ut degen till en rund degplatta och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

3
Bred på ett tunt lager pesto. Spara resten och servera bredvid. Lägg på skivade tomater och mozzarellaost riven i bitar.

4
Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Toppa med skinka och basilika.

Scroll to Top