Du behöver
- 1 st förpackning surdegspizza 400 g
- 200 g cocktailtomater
- 125 g mozzarella
- 100 g serranoskinka
- basilika
Pesto:
60 g pinjenötter
1 st kruka basilika
1 dl hackad persilja
2 dl parmesanost riven
0.75 dl olivolja
salt peppar
Ugn: 250°
Gör så här
1
Pesto: Mixa pinjenötter, basilikablad och persilja. Tillsätt parmesanost och olja, och mixa till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.
2
Klipp upp förpackningen och ta ut degen med mjölade händer. Dra försiktigt ut degen till en rund degplatta och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3
Bred på ett tunt lager pesto. Spara resten och servera bredvid. Lägg på skivade tomater och mozzarellaost riven i bitar.
4
Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Toppa med skinka och basilika.