Pestopaj för många

Du behöver Botten: 6 dl vetemjöl 3 krm salt 250 g smör 4 msk kallt vatten Fyllning: 4 st paprika i olika färger 3 st...

Du behöver

Botten:

6 dl vetemjöl
3 krm salt
250 g smör
4 msk kallt vatten

Fyllning:

4 st paprika i olika färger
3 st rödlökar
1 st squash stor
200 g champinjoner
2 msk olivolja
1.5 tsk salt
2 krm nymald peppar
200 g getost

Äggstanning:

7 st ägg
2.5 dl mellangrädde
2 dl mjölk
1 st pesto 200 g

Ugn: 200°

10 bitar

Gör så här

1
Botten: Mixa mjöl, salt och kallt smör i kuber till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen, ca 1 timme. Tryck ut degen i en långpanna. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen, 10–12 minuter.

2
Fyllning: Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda grönsakerna med olja, salt och peppar. Rosta grönsakerna mitt i ugnen, ca 25 minuter. Ta ut grönsakerna och häll över dem i ett durkslag. Låt all vätska rinner av. Låt svalna. Fördela grönsakerna i pajskalet. Smula över osten.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och pesto och häll över grönsakerna. Grädda mitt i ugnen, 40–45 minuter.

Scroll to Top