Persiljepasta med rostas

Du behöver 2 prt pasta t ex cavatelli 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 125 g kastanjechampinjoner 1 msk rapsolja salt och peppar 200...

Du behöver

  • 2 prt pasta t ex cavatelli
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 125 g kastanjechampinjoner
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 200 g rostas eller lövbiff
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk kalvfond
  • 3 st soltorkade tomater i olja
  • 2 msk hackad persilja

Servera med:

rucola tomater

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Dela svampen i kvartar och stek tillsammans med lök i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

2
Skär köttet i tärningar och stek i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över kött, svamp och lök i en kastrull och tillsätt crème fraiche, vatten och fond.

3
Koka upp och rör i hackade tomater, persilja och pasta. Servera med rucola och tomater.

Scroll to Top