Persilje- och fänkålskyckling

Kokt kött är verkligen underskattat. Prova den här ljuvligt goda kycklingen med persilja, fänkål och krispigt picklade grönsaker.

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • kycklinglår
  • 10 st vitpepparkorn
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st morot
  • 5 st persiljestjälk
  • 1 st lagerblad

Buljongkokt fänkål:

2 dl buljong från kycklingkoket
0.5 st fänkål

Sås:

3 dl buljong från kycklingkoket
2 dl matlagningsgrädde
2.5 msk vetemjöl
salt peppar
0.5 dl hackad persilja

Servera med:

potatis kokt

Servera med:

0.5 st fänkål buljongkokt
morot från kokningen
persilja
potatis kokt
grönsaker se recept

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i kycklingen och koka upp. Skumma ytan. Tillsätt pepparkorn, fänkålsfrön, skalad lök och morot, persiljestjälkar och lagerblad, och sjud under lock, ca 30 minuter.

2
Ta upp kycklingen och lägg över i en serveringsform. Sila ner buljongen i en kastrull och koka ihop till ca 5 dl.

3
Buljongkokt fänkål: Sjud klyftad fänkål i en kastrull med 2 dl av buljongen, ca 4 minuter.

4
Sås: Häll resten av buljongen, 3 dl, i en kastrull. Tillsätt grädde och mjöl, och koka upp under omrörning. Sjud såsen i 5 minuter. Salta och peppra. Tillsätt persilja och häll såsen runt kycklingen. Servera med buljongkokt fänkål, skivad morot från kycklingkoket, persilja, kokt potatis och picklade grönsaker.

Scroll to Top