Du behöver
- smör till formarna
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 2.5 dl mjölk
- 0.5 dl ljus sirap
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 2 tsk majsstärkelse
- 4 st ägg
Servera med:
glass eller vispgrädde
Ugn: 175°
Gör så här
1
Börja med att smöra åtta ugnsfasta portionsformar väl.
2
Smält 2 msk smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning, och koka ett par minuter.
3
Tillsätt sirap och pepparkakskrydda. Rör ut majsstärkelse i 1 msk vatten och rör ner i smeten.
4
Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner hälften av äggvitorna i smeten och blanda om väl. Vänd försiktigt ner resten.
5
Fördela smeten i formarna. Grädda i 25 minuter. Öppna inte luckan under tiden. Servera direkt med glass eller vispad grädde.