Pepparkakssufflé

Du behöver smör till formarna 2 msk smör 3 msk vetemjöl 2.5 dl mjölk 0.5 dl ljus sirap 2 tsk pepparkakskrydda 2 tsk majsstärkelse 4...

Du behöver

  • smör till formarna
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 4 st ägg

Servera med:

glass eller vispgrädde

Ugn: 175°

Gör så här

1
Börja med att smöra åtta ugnsfasta portionsformar väl.

2
Smält 2 msk smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning, och koka ett par minuter.

3
Tillsätt sirap och pepparkakskrydda. Rör ut majsstärkelse i 1 msk vatten och rör ner i smeten.

4
Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner hälften av äggvitorna i smeten och blanda om väl. Vänd försiktigt ner resten.

5
Fördela smeten i formarna. Grädda i 25 minuter. Öppna inte luckan under tiden. Servera direkt med glass eller vispad grädde.

Scroll to Top