Du behöver
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 4.5 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g färskost
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda i vaniljsocker, pepparkakskrydda, kanel, bakpulver och mjöl och arbeta ihop till en deg. Rulla ut degen till en längd och skär i 20 bitar.
2
Lägg bitarna i miniformar som står i ett muffinsbleck. Tryck en fördjupning i varje bit.
3
Fyllning: Rör färskosten smidig. Blanda i florsocker och vaniljsocker. Spritsa fyllningen i fördjupningen. Fyll inte för mycket för fyllningen höjer sig under gräddningen. Grädda i ca 15 minuter.