Pepparkakscrostini med aprikoser

Du behöver 10 st aprikoser torkade 1.5 dl glögg vit 1 tsk strösocker 10 skiva mjuk pepparkaka 50 g färskost 50 g ädelost Ugn: 200°...

Du behöver

  • 10 st aprikoser torkade
  • 1.5 dl glögg vit
  • 1 tsk strösocker
  • 10 skiva mjuk pepparkaka
  • 50 g färskost
  • 50 g ädelost

Ugn: 200°

Gör så här

1
Strimla aprikoserna och koka dem i glögg och socker, 10 minuter. Låt svalna.

2
Ta ut rundlar ur pepparkakan med mått, ca 4 cm i diameter. Rosta dem i ugnen tills de börjar få färg, ca 8 minuter.

3
Rör samman färskost och riven ädelost till en jämn kräm. Fördela på pepparkaksskivorna och toppa med aprikoser.

Scroll to Top