Pepparkakscheesecake

Tänk på att kakan ska stå i kylen över natten.

Du behöver

Botten:

150 g pepparkakor
75 g smör

Fyllning:

150 g vit choklad
200 g färskost
1 dl kesella
1 dl strösocker
3 st ägg

Garnera med:

2 dl crème fraîche
1 dl florsocker
fikon färska
granatäppelkärnor

Ugn: 175°

12 bitar

Gör så här

1
Botten: Smula pepparkakorna, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna och tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Smält chokladen under omrörning över vattenbad. Rör sam-man färskost, kesella och socker. Rör i äggen ett i taget. Blanda i den smälta chokladen. Häll smeten i formen och grädda i 40 minuter. Låt kallna i kylen över natten.

3
Garnering: Rör ihop crème fraiche och florsocker och bred över cheesecaken. Garnera med fikon och granatäpplekärnor.

Scroll to Top