Pepparkaksbrownies

Du behöver 150 g smör 0.75 dl kakao 3 st ägg 3 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver 1 tsk kanel 0.5 tsk...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 0.75 dl kakao
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk ingefära
  • 0.5 tsk nejlika
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 100 g hasselnötskärnor

Garnera med:

50 g mörk choklad
valnötter

Ugn: 150°

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kakao och rör tills det är slätt.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och sikta ner i smeten. Rör ner smörblandningen. Blanda sist i hackade nötter.

3
Bred ut smeten i en form, 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 35 minuter. Låt svalna.

4
Skär kakan i rutor. Bred på smält choklad och garnera med valnötter.

Scroll to Top