Du behöver
- 150 g smör
- 0.75 dl kakao
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 0.5 tsk ingefära
- 0.5 tsk nejlika
- 0.5 tsk kardemumma
- 100 g hasselnötskärnor
Garnera med:
50 g mörk choklad
valnötter
Ugn: 150°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kakao och rör tills det är slätt.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och sikta ner i smeten. Rör ner smörblandningen. Blanda sist i hackade nötter.
3
Bred ut smeten i en form, 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 35 minuter. Låt svalna.
4
Skär kakan i rutor. Bred på smält choklad och garnera med valnötter.